Lásd a láthatatlant!

A Pazirik Kft. 2006 tavaszán alapított informatikai vállalkozás sokrétű tevékenységi körrel rendelkezik, melyek alkalmazásával az elmúlt években és jelenleg is számos komplex megvalósítást igénylő pályázati projektben vett/vesz részt.

 

A vállalkozás többek között teljes körű arculattervezéssel, tudományos 3D történelmi rekonstrukciókkal, kiállítások és fejlesztések 3D látványtervezésével, interaktív kiállítási multimédiás anyagok valamint mobil applikációk tervezésével és programozásával, komplex térinformatikai feldolgozással, kutatói adatbázis tervezéssel és fejlesztéssel, 3D nyomtatással és történelmi makettek készítésével, kiadványszerkesztéssel valamint e megoldások egymást kiegészítő és erősítő összehangolásával foglalkozik.

 

A sokrétű, teljes folyamatokat felölelő kiállítás-rendezések, az információtechnológia legújabb vívmányainak, kutatási eredményeinek bevonása a mindennapi felhasználók életébe az informatika, grafika, 3D virtuális világ, a térinformatika és az ezekhez sok szálon kapcsolódó munkaterületek szakembereinek folyamatos bevonását jelenti a cég tevékenységeibe.

Szolgáltatás

3D rekonstrukció

Lásd a láthatatlant!
Történelmi elméleti rekonstrukciók készítése a szakmai anyagok összeállításától az elkészült képek, filmek, animációk és interaktív tartalmakig.
Alkossunk együtt!

Szolgáltatás

Álmodd meg a jövőt!
Kiállítások és komplex arculatok grafikai tervezése, nyomdai előkészítése és teljes körű kivitelezése. Hozzunk létre közösen új, egyedi és innovatív látványvilágokat.

Szolgáltatás

Alkosd meg életed filmjét!
Filmek, dokumentumfilmek és animációs filmek tervezése, forgatókönyvek és szövegkönyvek írása, forgatások, teljes körű filmkészítés. Tanítsunk közösen filmjeink segítségével!

Szolgáltatás

A közösen megálmodott vizualitás!
Grafikai elképzelések felmérése, tervezése, nyomdai előkészítése és teljes körű kivitelezése. Add át az üzenetet!

Szolgáltatás

Egyedi szoftveres megoldások!
Multimédiás tartalmak rendszer- és grafikai tervezése, fejlesztése és üzemeltetése.
Játszva tanítunk!

Szolgáltatás

Formába öntött virtuális világ!
Egyedi makettek tervezése, látványtervezése, kivitelezése és helyszíni telepítése a legmodernebb technológiák segítségével. Érezd a láthatatlant!

Ismerjen meg minket

Tekintse meg cégbemutatónkat!

A Pazirik név eredete

Cégünk neve a történelem iránti érdeklődésből és szeretetből született.

A paziriki kultúrát viszonylag későn ismerhette meg a világ: az első sírok föltárását Szergej Ivanovics Rugyenko orosz régész kezdte meg a 20. század elején.

 

Pazirik a világhírűvé vált helyszín az Altaj hegység nyugati részén, az Ukok-fennsík közelében, attól északnyugatra az Ob forrásvidékén található, Oroszországban az orosz–kínai–mongol–kazah négyeshatár közelében.

 

Az Altaj neve az egyik értelmezés szerint tarka, sokszínű hegyeket jelöl. Minden völgy más és más, ebből kifolyólag etnikailag is igen színes volt ez a táj mindig is. A legkorábbi koroktól fogva lakták: itt került elő és vált rövid idő alatt világhírűvé az utóbbi idők egyik legjelentősebb paleolit antropológiai lelete: egy eddig ismeretlen homininához tartozó néhány csont. Az Altaj azonban további szenzációs leleteket is tartogatott a világ számára, méghozzá a szkíta népcsoport képében. A hatalmas eurázsiai kultúrkör helyi csoportját paziriki kultúrának hívják annak a lelőhelynek a neve után, ahol még az 1920-as években tárták fel az első, jég által tökéletesen konzervált szkíta fejedelmi temetkezéseket az orosz régészek a Kr. e. 6. és 3. század közötti időszakból. Itt még nem az örök jég birodalmáról van szó, hanem egy másik, máig megfejtetlen jelenségről, amikor is a föld alatt, bizonyos mélységben a kőpakolásos kurgánnal fedett sírkamrában úgynevezett jégdugó keletkezik. Ezek a jégdugók őrizték meg mintegy 2500 éven át a paziriki kultúra temetkezéseit. A halottakat színes jelenetekkel díszített nemezszőnyeggel „otthonossá” tett, tágas fakamrákban temették el, több esetben kocsival és lovakkal együtt.

 

Hosszú szünet után, az 1990-es években sikerült újabb leleteket a napvilágra hozniuk a novoszibirszki régészeknek, akik az Ukok – fennsíkon kutattak évekig. Itt akadtak rá az „ukoki hercegnő”-nek elkeresztelt gazdag nő sírjára. Egyik legfőbb jellegzetessége a mumifikáltságának köszönhetően kiválóan megőrződött tetoválás. A párducokat, kosokat, szarvasokat és – valós állatok különböző testrészeit ötvöző – mindenféle fantasztikus lényeket a hölgy mindkét karjára és néhány ujjpercére vitték fel kék színnel. A tetoválásokra akkor lettek figyelmesek, amikor a 19 évvel ezelőtt a jég fogságából kiszabadított hercegnő csontjait éppen át akarták szállítani az Altaj Köztársaság fővárosába (és egyetlen városában), Gorno-Altajszkba, hogy ott egy üvegszarkofágban helyezzék végső nyugalomra.

 

Polosmak mindenesetre azt állítja, hogy a tetoválások akkoriban mintegy személyi igazolványként funkcionáltak, hasonlóan az útlevelekhez. „A pazirikok azt hitték, hogy a tetoválások átsegítik őket a túlvilágra, ahol a családtagoknak könnyebb lesz megtalálniuk egymást” – közölte a régész.

 

Innen ered a Pazirik Kft. logója is, amely egy ilyen „fantasztikus” lényt ábrázol.

MŰKÖDJÜNK EGYÜTT

Van egy ötlete?

Eszébe jutott egy új projekt, amit szeretne megvalósítani? Keressen minket bizalommal! Alkossunk együtt valami maradandót!

MŰKÖDJÜNK EGYÜTT

Van egy ötlete?

Eszébe jutott egy új projekt, amit szeretne megvalósítani?
Keressen minket bizalommal! Alkossunk együtt valami maradandót!

Alkotói közösség

Csapatunk

Kategóriák
Menedzsment   Tervezőgrafika    Szoftver  Rekonstrukció  ● Film    Kedvenceink

 

BALOGH András
Ügyvezető

TÓTH Zsuzsanna
 Ügyvezető

ÜVEGES Attila
Cégvezető

SANDÓ Norbert
Projektvezető

BŐSZ-SCHAFF Ivett
Projektmenedzser

SZAKONYI Balázs
Kreatív vezető

EPERJESI Gábor
Tervezőgrafikus | Illusztrátor

JAKOBOVICS Dóra Kata
Illusztrátor

KISS Csenge
Tervezőgrafikus | Illusztrátor

HASENAUER Rajmund
Tervezőgrafikus

PETHŐ Lili
Tervezőgrafikus

FARAGÓ Melinda
Szoftverfejlesztő

KOVÁCS Adrienn
Tervezőgrafikus | UI Designer

PARÓCZY Tibor
Vezető szoftverfejlesztő

RÓNOKI Zoltán
Szoftverfejlesztő | Rendszergazda

SEBESTYÉN Zsolt
Szoftverfejlesztő

SZABÓ Bence
3D grafikus

MENYHÁRT Gábor
3D grafikus

MIHÁLYI Zsolt
3D grafikus

GÁL Tamás
Videószerkesztő | Operatőr

KATONA Bálint
 Videószerkesztő | Operatőr | Animátor

A munka igazi hősei

Kedvenceink

Szotyi
Ügyvezető helyettes

Szotyi, vagy más nevén Szotyola a cég legidősebb ügyvezető helyettese. Sok feladata közül, néhány főbb: a cégbe érkező vendégek fogadása; az udvar és növények karbantartása; az iroda padlószőnyegének és kanapéjának puhasági ellenőrzése (folyamatosan, legalább hetente 3 alkalommal). Keresse bátran Szotyit, ha éppen az irodában jár!

Bella
Ügyvezető helyettes-helyettese

Bella a fiatalabb trónörökös. Még csak Junior, a céges ügyvezető helyettesi szerepben. Azonban máris megmutatkoznak rajta olyan egyéni kvalitások, mint az adminisztratív ügyek megfelelő kezelése; a munkatársak lábbelijének folyamatos ellenőrzése és karbantartása; vagy a meetingek figyelemmel kísérése. 

Mátyás
Junior tervezőgrafikus

Mátyás a közelebbi munkatársaknak csak Matyi a legfiatalabb tervezőgrafikus irodánkban. Aki olyan komolyan veszi a munkáját, hogy még saját WC-t is hoz a gépe mellé, hogy minél több időt tudjon tölteni a munkafolyamatok végzésével. Előszeretettel gyűjti az inspirációt az ablakból, vagy más munkatársak asztalának sarkából. Nem rest magában tartani újító gondolatait sem.

KARRIER

Csatlakozz csapatunkhoz.

Egy olyan szakember vagy, aki tele van kreativitással? Ha most éppen egy olyan helyet keresel, ahol kiteljesedhetsz, csatlakozz hozzánk és alkossunk együtt valami maradandót!

KARRIER

Csatlakozz hozzánk.

Egy olyan szakember vagy, aki tele van kreativitással? Ha most éppen egy olyan helyet keresel, ahol kiteljesedhetsz, csatlakozz hozzánk és alkossunk együtt valami maradandót!

Pazirik Kft.

Baranyavár utca 42.
7630 Pécs
Magyarország

Vegye fel velünk a kapcsolatot!
info@pazirik.hu

Kövessen minket a közösségi médiában!
facebook | youtube | artstation | instagram | tiktok

Lásd a láthatatlant!