Sümegi vár

A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretein belül megvalósult „A Sümegi vár turisztikai célú fejlesztése”című projekt megvalósítása során a vár történetét bemutató interaktív alkalmazások készültek. Az általános infoterminálon a vár története mellett megismerhetjük a Nemzeti Örökségvédelem Nonprofit Kft-hez tartozó helyszíneket is.

A vár inventáriumait bemutató alkalmazásban egy játék is helyet kapott, ahol rövid időn belül kell megtalálnunk a korabeli konyhában használt eszközöket. A helyszín új kiállításában kapott helyett a vár fejlesztését és több korszakára készült rekonstrukcióit demonstráló érintőkijelző. Ebben a teremben lehetőségünk van 3D kőmaradványok tárházából kiválasztott kövek forgatására és digitális megvizsgálására.

A régészeti feltárás során megtalált tárgyakat interaktív projektor segítségével tárhatjuk fel kezünk és lábunk mozgatásával.

A helyszínhez virtuális idegenvezető alkalmazás készült. Az applikáció Nemzeti Kastély- és Várprogram néven elérhető GooglePlay és AppStore áruházakban.

  • Megrendelő

    NÖF - Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.

  • Címkék

    szoftver

Megtekintés