Nyíregyháza, A Nyírség álmodója

“A sóstói erdő titokzatosan susogó fáinak lombjai alól, az ódon podolini utcákról, a Margit-szigeti sétányról, a budai Tabán macskaköves utcáiról örökre hiányzik valaki. Valaki, aki a mennyei kiskocsmák ablakain át, kedvenc borát iszogatva bizonyosan ma is huncut pillantással figyeli az arra járó hölgyek hosszú szoknyái alól kivillanó karcsú bokákat.”

Az új állandó kiállítás bemutatja az író hagyatékából Nyíregyházán fellelt könyveit, bútorait, tárgyait és emlékeit.

A fejlesztés keretében négy szoftver készült el.

Családtagok a Krúdy-házban

Az érintőképernyős tartalom a falon megjelenő családtagokra reflektálva egészíti ki a tartalommal a teret, így a főbb menüpont alatt megtekinthetővé válik a szerteágazó családfa az írót, Krúdy Gyulát alapul véve. A családfán a nevet megérintve megjelenik egy ablak, amelyben az adott személyről olvasható egy rövidebb tartalom, illetve egy, az íróhoz kapcsolódó személyes idézet.

A Szinbád novellák

Az érintőképernyőn a Szindbád-novellák kerülnek részletesebb bemutatásra.

Nyírségi irodalmi, újságírói kapcsolódások

Az érintőképernyőn Krúdy Gyula személyéhez kapcsolódó nyírvidéki és határmenti írók arcképcsarnoka és kapcsolatuk kerül kibontásra. Az írók mindegyikét Krúdyval való kapcsolódásuk alapján mutatjuk be, mindamellett, hogy ismertetjük röviden életútjukat, írásaikat.

A légiposta és az utasszállítás kezdetei Magyarországon

Az alkalmazás részletesebben mutatja be a 20. század első felében hazánkban is kibontakozó légi utazás körülményeit, fókuszpontba helyezve a Nyíregyháza – Mátyásföld közötti útvonalat.