Esterházy-kastély, Fertőd

A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretein belül megvalósult „A Esterházy-kastély turisztikai célú fejlesztése”című projekt megvalósítása során a kastély történetét bemutató interaktív alkalmazások készültek. Az általános infoterminálon a kastély története mellett megismerhetjük a Nemzeti Örökségvédelem Nonprofit Kft-hez tartozó helyszíneket is.

Labirintus játék keretében kalandozhatunk a kastély kertjében és forgatható 3D modellen ismerhetjük meg a jelenlegi kastély fontosabb pontjait.

A Vissza a múlt alkalmazás rekonstrukciós gömbpanorámákon keresztül mutatja be a kastély több építési korszakát. Egy kattintással visszautazhatsz az időben, és felfedezheted az Esterházy-kastély lenyűgöző építészeti részleteit. Élethű 3D modellek segítségével olyan élményt nyújt, mintha valóban a parkban sétálnál.

Interaktív funkciók is találhatók, amelyek segítségével mélyebben belemerülhetsz a kastélyok történetébe. Információkat olvashatsz az építési folyamatról, a korszak jellemzőiről és a kastély híres lakóiról.

Az alkalmazás ideális mind az oktatási, mind a szórakoztató célokra. Fiatalok és idősebbek egyaránt élvezhetik a történelmi felfedezést és megtapasztalhatják a múlt emlékezetes pillanatait.

A helyszínhez virtuális idegenvezető alkalmazás készült. Az applikáció Nemzeti Kastély- és Várprogram néven elérhető GooglePlay és AppStore áruházakban.